slaapcomfort nieuws

Een goed hoofdkussen

Een comfortabele matras is essentieel voor een goede nachtrust; dat hoeven we u niet meer te vertellen. Maar wist u dat uw hoofdkussen ook een steentje bijdraagt tot uw slaapkwaliteit? Een onaangepast hoofdkussen is niet enkel een regelrechte slaapdief maar vaak ook verantwoordelijk voor nekklachten, hoofd-, schouder- en rugpijn.

Een goed hoofdkussen vult de holte op tussen schouders en hoofd en zorgt voor de juiste ondersteuning van de nekwervels.  Als u ligt moeten uw nek en rug een natuurlijke houding kunnen aannemen zodat uw spieren zich volledig kunnen ontspannen. De slaaphouding speelt hierbij een belangrijke rol. Slaapt u op uw rug? Dan heeft u geen dik kussen nodig. U ligt immers al in een semi-natuurlijke houding waardoor minimale ondersteuning voldoende is. Als zijslaper gaat u beter voor een kussen dat dik genoeg is om de ruimte tussen oor en schouder te overbruggen. Buikslapers hebben eigenlijk geen kussen nodig, wie er toch een wil kiest best een zo dun mogelijk hoofdkussen.

Het spreekt voor zich dat, om hygiënische redenen, uw hoofdkussen af en toe wel gebaat is bij een wasbeurt. Volgens experten gaat het zo’n 12 à 18 maanden mee. Is uw kussen ouder dan twee jaar? Dan heeft het zijn beste tijd wel gehad en is het aan vervanging toe. Bij Caro helpen wij u maar al te graag om uit het ruime aanbod dat kussen te kiezen dat u van het nodige ligcomfort verzekert zodat ook u kunt genieten van de uitstekende nachtrust die u verdient.

Individueel slaapadvies

Maak nu een  afspraak met onze slaapspecialist voor GRATIS slaapadvies
» Klik hier