slaapcomfort nieuws

Kies het juiste hoofdkussen

Slecht geslapen? Het zou wel eens aan uw hoofdkussen kunnen liggen. ’s Nachts op beide oren slapen en ’s ochtends met een uitgeslapen gevoel, zonder nek- of schouderpijn ontwaken. Het is ook voor u weggelegd. Tenminste … als u bij de keuze van uw hoofdkussen een aantal zaken niet uit het oog verliest.

Als we slapen ontspannen we onze halswervels. Uw hoofdkussen moet uw werverkolom ondersteunen zodat deze in een gestrekte positie blijft terwijl u slaapt.  De holte tussen uw hoofd, schouders en matras moet netjes opgevuld worden.

Hou vooral rekening met uw slaaphouding. Buikslapers kunnen eigenlijk zonder hoofdkussen. Wie er toch eentje wil gaat het best voor een zacht, plat kussen om de druk op de nekwervels te minimaliseren. Voor rugslapers volstaat een niet al te dik middelhard kussen waardoor de halswervels mooi in het verlengde van de andere wervels liggen. Zijslapers hebben een hard en dikker kussen nodig om de ruimte tussen hoofd en matras op te vullen en hun nekwervels ’s nachts te ondersteunen.

Bent u een zijslaper en hebt u brede schouders? Dan is de op te vullen ruimte iets groter en moet uw hoofdkussen zeker dik genoeg zijn.

Denk ook even aan de hardheid van uw matras. In een zachte matras zakt uw schouder iets dieper weg; het hoofdkussen mag dan best wat    zachter en dunner zijn. Een harde matras geeft niet echt mee, hier hoort een dikker, steviger hoofdkussen bij.

Wie gevoelig is voor allergieën gaat uiteraard voor een anti-allergie kussen dat speciaal behandeld werd tegen onder andere huisstofmijt.

En als laatste tip nog even dit: uw hoofdkussen gaat geen jaren mee. Vervang het tijdig.

Individueel slaapadvies

Maak nu een  afspraak met onze slaapspecialist voor GRATIS slaapadvies
» Klik hier