slaapcomfort nieuws

Slaaptip: Slaap steeds op een wolkje…

Slapen op een wolkje. Het lukt helaas niet iedereen maar … het klinkt wel aanlokkelijk. Hoog tijd dus om komaf te maken met eventuele slaapproblemen en uzelf een heerlijke nachtrust te bezorgen. Het beste aardse alternatief voor het wolkje is een degelijke matras.

Heel wat mensen kampen met rugklachten. Sommigen ontwaken met spierpijn, anderen voelen zich ‘s ochtends geestelijk noch lichamelijk echt fit. Vaak ligt de oorzaak bij een verkeerde matras. Die moet namelijk zowel aan uw gewicht als aan uw slaaphouding aangepast zijn. Zo verdeelt een rugslaper zijn gewicht anders dan een zijslaper en heft hij ook nood aan een andere matras.

Een goede matras is net hard genoeg om uw lichaam correct te ondersteunen. Te zacht? Dan krijgt uw wervelkolom onvoldoende ondersteuning. Te hard? De matras geeft niet genoeg mee en volgt daardoor niet de vorm van uw lichaam.

Het eeuwige leven is voor niets of niemand weggelegd. Ook niet voor uw matras. Na een aantal jaren verliest ze haar steun en stevigheid. Aanbevolen wordt om uw matras elke 10 jaar te vervangen. Baseer uw keuze niet op een prijskaartje of een merk dat mooie reclame maakt. Ga naar een speciaalzaak, neem er vooral rustig de tijd om de matras uit te testen en probeer uw verschillende slaaphoudingen uit.

Met een nieuwe matras ligt u goed. Na een nachtje op uw eigenste wolkje kan u uitgerust, goed gehumeurd en met een frisse geest aan de dag beginnen.

Individueel slaapadvies

Maak nu een  afspraak met onze slaapspecialist voor GRATIS slaapadvies
» Klik hier