slaapcomfort nieuws

Voldoende slaap tijdens examentijd

Nog een paar hoofdstukken te gaan en de tijd dringt.  Wat doe je? Superlaat doorstuderen of gewoon een nachtje doordoen? Hopend dat je zo nog wat extra kennis zal opdoen om de volgende dag vol vertrouwen naar het examen te trekken.

Toch niet zo’n goed idee, zo blijkt … Slaaptekort vermindert je leervermogen en geheugenfuncties. Het doet ook je probleemoplossend vermogen achteruitgaan. En laat dat nu net allemaal dingen zijn waar je je tijdens het examen op gaat beroepen.

Tijdig stoppen met studeren is de boodschap. Overweeg een ontspannende activiteit voor het slapengaan; een korte wandeling - al dan niet met de hond -  een strip of ontspannend boek lezen, naar rustige muziek luisteren of even chillen met je kotgenoten. Heb je een vast slaapritueel? Probeer het zeker aan te houden, je lichaam en geest zullen het je in dank afnemen.

Wat ook niet te versmaden valt is een heerlijk ontspannend bad of - waarom niet -  een vrijpartij als afsluiter van de dag. Beide zijn ideaal om stress en paniek tegen te gaan. Je bent nadien een pak rustiger wat zeker bijdraagt tot een zalige nachtrust.

Geef je hersenen de kans om ’s nachts te ontspannen. Tijdens je slaap leggen ze voor jou, zonder dat je er ook maar iets voor hoeft te doen, de nodige linken. Je ontwaakt ’s ochtends met een frisse, heldere geest die perfect in staat is om de opgedane kennis te reproduceren.

Neem al je leerstof door voor het slapengaan. Slaap er eens een nachtje over, bij voorkeur in een goed bed en tussen frisse lakens. Om optimaal te kunnen genieten van een goede nachtrust is een degelijke matras cruciaal.  Ze is de investering meer dan waard en je zal ermee scoren, zowel ’s nachts als op je examen! Zie je het wel zitten om ’s ochtends een uurtje vroeger uit de veren te komen om dat éne moeilijke hoofdstuk nog even door te nemen? Doen!

Daarna trek je goed uitgerust, alert en met een helder hoofd naar je examen.

 

Succes!!!

 

 

Individueel slaapadvies

Maak nu een  afspraak met onze slaapspecialist voor GRATIS slaapadvies
» Klik hier