My Bed
Wat kies ik nu best

Boxspring of lattenbodem?

Een bed kiezen draait om persoonlijke keuzes maken. Waar lig ik goed op, wat past het beste bij mijn lichaam, waar voel ik me goed bij.

Ook de keuze tussen een boxspring of een lattenbodem is een persoonlijke keuze. Het belangrijkste is om te kijken hoe je boxspring of lattenbodem een aanvulling kan zijn op je matras. 

Boxpring of Lattenbodem

Wat is het technisch verschil?

Lattenbodem

Een lattenbodem heeft een minimumhoogte van 5cm en bevat 28 veerlatten die liefst 7-voudig zijn. Bij een tweepersoonsbed is het belangrijk dat de kappen overhangend zijn, zodat het midden genoeg steun geeft aan je matras wanneer je twee bodems tegen elkaar zet. 

Boxspring

De basis van een boxspring is een houten grenen bak, met  daarbovenop of binnenin een pocketveer verwerkt. Als afwerking kan je kiezen tussen een lederlook of stof. Ook de hoogte van de boxspring is belangrijk, zodat je onder het bed kan poetsen. Een boxspring geeft samen met de matras een dubbele vering.

Wanneer we de twee dan toch gaan vergelijken dan zien we dat een boxspring zorgt voor een dubbele vering terwijl een lattenbodem eerder een iets stugger, harder comfort biedt. Het verschil is wel zeer klein, omdat 80% van je comfort van je matras komt. Heb je dus liever een lattenbodem omdat dit makkelijker te onderhouden is of eerder een boxspring omdat dit mooi in je slaapkamer staat? De keuze is aan jou. 

Ons aanbod

Boxsprings in de winkel

Wij hebben bedden en boxsprings in volgende stijlen: modern , landelijk, tijdloos ….