Kies een goede matras

Wat is een goede matras?

Gemiddeld slaap je ongeveer 8 uur per nacht. Dat is 30% van je leven. En maar liefst 80% van je comfort wordt bepaald door je matras. Bij de aankoop van een nieuw bed, is de matras dus prioriteit! 

De belangrijkste vraag die je je dan moet stellen is: ‘Wat is een goede matras?’. Een matras is voor jou goed wanneer het ondersteuning geeft op de plekken waar je het nodig hebt, maar ook ruimte geeft aan je lichaam waar het dit vraagt. Een goed voorbeeld hier zijn de schouders. Wanneer je een matras kiest die niet bij je lichaam past, dan krijgt je schouderzone vaak te veel ondersteuning waardoor je nek niet kan ontspannen en je wakker wordt met pijn.

Kies jouw matras

Kies een matras die bij je past

De juiste matras kiezen, daar neem je de tijd voor. En wij nemen die tijd samen met jou.  Elk lichaam is namelijk anders en niemand slaapt op dezelfde manier. Daarom gaan we samen op zoek naar een matras dat past bij jouw lichaam, jouw slaapgewoonten en jouw manier van bewegen.

De enige manier om te weten of een matras bij jou past, is door op een matras te gaan liggen. Jij moet voelen of het comfortabel ligt. Wij hebben verschillende middelen om jou te adviseren in deze zoektocht. 

Visuele controle

Wanneer jij op een matras ligt, kunnen wij in één oogopslag zien of deze matras goed is voor jou. Dit doen we door naar je ruggengraat te kijken. Als deze recht is, is de matras goed voor je lichaam.

Lichaamsscan

Via een druktest zien we welke lichaamszones je matras meer moet ondersteunen, of moet verlichten. Zo moet de  schouderzone vaak meer wegzakken en vraagt de bekkenzone meer ondersteuning. 

Wisselcontract

Bij bepaalde matrasmerken heb je de optie om voor een wisselcontract te kiezen. Dat betekent dat je een jaar lang aanpassingen kan vragen op je matras. Vraag in de winkel naar de voorwaarden.

Ons aanbod van verschillende merken

7-zone pocketveer

7-zone pocketveermatras met koud schuim afdekking of talalay latex

Anatomic

De Anatomic bevat 7 ergonomische comfortzones. Hierdoor volgt het anatomisch patroon de vorm van je lichaam. Daarnaast heeft een ook nog eens een perfecte ventilatie. Een oplossing ontwikkeld door kinesisten en orthopedisten.

Styldecor

Bij Styldecor combineren ze luxebedden met hoogtechnologische matrassen. Elk bedcomincatie wordt feilloos volledig met de hand gemaakt in hun eigen ateliers. 

Equilli

Dit wetenschappelijk onderbouwde merk zorgt ervoor dat we doormiddel van een drukscan exact weten hoeveel druk elke zone nodig heeft.